tisdag 29 september 2009

Stå aldrig långt fram i kön på ÖPPEN HAND i Nyköping

Hej alla gullungar i era vackra stugor/villor/radhus/torp/lägenheter/slott/palats.
Hoppas ni har det bra.

Inka är både ledsen i och arg i dag. Varför?


Det började med att jag och Markus skulle hämta en spegelbyrå på Öppen Hand igår (Måndag) som jag köpt tidigare. Och när vi var där inne, såg jag en fin gammal skrud hänga på en klädställning och bestämde mig för att den, ville jag ha.
Eftersom loppisen skulle öppna klockan fem på tisdagen, ville jag vara där i god tid så ingen annan skulle hinna norpa den så redan klockan halv fem kom jag dit. Där satt några redan och väntade. Kanske ett tiotal.
När klockan var ca kvart i började alla att resa sig och ställa sig i kön.
Till höger om mig ställde sig en kvinna med hijab-skrud., och vet ni vad??? En kärring bredvid mig på vänster sida och en varelse av manligt kön som stod bakom mig började skrika följande till kvinnan: -STÄLL DIG LÄNGST BAK I KÖN...FATTARU..KÅ Ö -KÖ, VET DU VAD DET BETYDER...STÄLL DIG I KÖN...NÄE, VI ÄR INGA RASISTER MEN DU ÄR EN SKIIIITSTÖVEL. Kärringen gapade så högt så jag nästan kunde se magmunnen på henne. Jag sa till henne att hon hade setat på bänken med oss andra tidigare, att detta var hennes plats i kön. men tror ni att hon lyssnade på mig. Nej, inte ett dugg. Och sen började varelsen bakom mig också skrika och gasta på kvinnan och sen vände dom blicken och började gapa på två killar också (inte heller från Europa)....STÄLL ER LÄNGST BAK I KÖÖÖÖÖN, FÖR FAAAN...#&%?)`?=`^*&!!!
Killarna var också där innan mig, så de hade inte heller trängt sig.
Usch, det gjorde så ont att se.
Jag tittade kvinnan i ögonen och sa att jag såg att hon också hade setat på bänken. Strunta i dem, sa jag. Men hon såg så ledsen och rädd ut.

Så öppnades dörrarna.... och alla började knuffa på hysteriskt, varpå den flintskalliga varelsen bakom mig började vifta med knytnävarna i stora cirkelrörelser, som i en tecknad film. Hans ögon blev stora och formades som klot, han såg fullkomligt galen ut. Han viftade med sina knytnävar, pressade på och knuffade in mig i dörren i sin framfart, så jag fick en smäll i armen och benet.

Väl inne köpte jag min skrud och lite annat, men det kändes inget bra idag. Jag kände mig så ledsen. Träffade kvinnan som de skrek åt, strök henne över armen, i sympati. Hon nickade mot mig och försökte le, men det gick inte så bra.
Träffade på den hårlösa varelsen och frågade honom vad han höll på med?
-Du skrek som en tok i kön, och knuffade in mig i dörren.
-Ja, men de knuffades.
-Nehej, du, sa jag. Det var du som knuffades. Och din blick blev galen och du viftade med armarna som en tok sa jag. Hur mår du egentligen...?
Men han bara grymtade och muttrade.

När jag så åkte därifrån passerade jag busshållplatsen. Där satt den ledsna kvinnan. Hon hade inte köpt något. Hon satt där, tittade ner mot marken och såg så ledsen ut.
Det gjorde så ont i mig, så jag började gråta.

NI SOM GJORDE DETTA BORDE SKÄMMAS!

Så om ni där ute får för er att besöka Öppen Hand, gör gärna det. Men undvik att ställa er längst fram. Det är livsfarligt.

Trots den mycket tråkiga händelsen kommer här lite loppisfynd i allafall, från idag och ett par veckor tidigare.





Här är skruden jag köpte idag. Kan någon säga från vilken era den kommer i från? Och det var för den jag ställde mig i kön i tid. Den var heller inte så jättebillig.


Den består av 5 delar; särk, klänning, två långstrumpor, ett underförkläde och ett överförkläde.



En gammal registreringsskylt jag vunnit på tradera.




Hylla 25 riksdaler




Dessa borstset kostade 5 kronor per del.




En söt liten koffert, innehållande en gammal diabildsprojektor - 30:-




Lampa med industriell känsla, till Kevins rum.
Den andra lampan / till mig, hehe




En fin tavla med text och lite ramar


Det var allt för den här gången. ha det så bra mina kära. Ta väl hand om er.

Kram Inka

onsdag 23 september 2009

Det bidde inget drömhus

Hej alla fina vänner!

Det blev inget kontrakt. Det skulle skrivas redan på lördagen vilket var i snabbaste laget. Huvudproblemet i detta läge var just våra älskade katter. Jag frågade igen om det överhuvudtaget fanns någon chans att vi kunde få ta med våra katter, men det hade de de varit tydliga med enda från början. Men vad sjutton gör man av sina håriga familjemedlemmar som man bott och umgås med i sju år och de är dessutom gifta och fått sex barn? Om vi skulle lämna dem till någon hade vi följande krav:
*Att vi kände personerna i fråga
*Att katterna inte fick säras på
*Att de fick vara utekatter, som de är nu

Hm! Lättare sagt än gjort. Och sådant är inget man fixar så snabbt.
Vi älskar våra fyrfota jamare och alla som har katter förstår nog vad vi menar.

Sen kommer vi till elen. Eftersom det är direktel i huset och som även värmer upp huset skulle räkningarna bli väldigt saftiga, speciellt under senhösten och vintern. Jag pratade med bekanta som även de betalade saftiga elräkningar även om inte deras hus värmdes upp på direkt-el. Jag fick veta att; för att värma upp det jättelika huset skulle jag kunna komma upp i summor som fyra-femtusen kronor på en månad.
Sen fick jag av hyresvärden veta att de stora fönstren inte var isolerade och att värden med fru skulle bo på ena gaveln av huset och hans syster på den andra gaveln. Och vi skulle sitta fastklämda i mitten.
Nu råkar det även vara så att vi är en familj som lever...i allra högsta grad. Ska man bo granne med oss får man räkna med, att Inka kanske sjunger för full hals i duschen, eller när jag städar eller bara är glad. Markus lirar gärna lite elgitarr, Kevin lyssnar på Hip Hop & R&B och lilla Dante låter som om han ibland svalt en högtalare...speciellt om han inte får som han vill.
Så jag tror nog att vi gjorde hyresvärden en tjänst.
Men som sagt...Synd, på ett sånt bedårande drömhus.

Tur att man har loppisar då som tröst, för ingen var mer ledsen än jag när jag vaknade upp till verkligheten igen. Här är lite jag köp, som kompensation:





Denna fina gamla soffa ska jag försöka klä om. Har aldrig klätt om en soffa förut men...man har åkt till månen, så varför inte?




Med tillhörande stol - Båda för 200 kronor




Två st. änglaljusstakar i keramik som jag målade från ont-i-magen-brun...till vita. 15:-/st





Ett sött kakfat i glas med silverhållare





Allt behöver inte vara vitt (trodde aldrig jag skulle säga så, haha). Denna bedårande lampa köpte jag för att ställa på byrån framför tavelväggen. Där matchar den minsann. Frågan är; är den gammal...eller är den ny, fast i gammal stil? Någon som vet???





En bur som tog en hel dag att måla vit. Var ljusbrun innan. Ge mig gärna tips om vad jag kan ha i den. Trettio kronor var priset på den.




Jag blir helt knäsvag när jag råkade springa på detta decilitermått. En ynka tia kostade den (gratis nästan).





Och litermåttet stod bredvid för 15 riksdaler - också nästan gratis. Så fint!




Jag hade en gammal blomsterlåda i trä på tomten som vittrats sönder. I den fanns ett underrede i plåt/zink. Lånade två stycken plåtsaxar av grannen som är smed och klippte till 2 klockor. Målade dit urtavlor, shabbade och strök på ett lager lack. Nu ska jag bara köpa 2 urverk och visare. Har alltid velat ha ett par sådana hemma...och nu får jag ju det.





Förresten var det jättekul att klippa i plåt, men vad ont det gjorde i handen efter någon timmes klippande. Klippte också till fyra olika krucifix.


Det var allt för idag. Ha det nu så gott gullungar och ta väl hand om er.
På fredag ska jag och mannen ut och äta, för då har vi stått ut med varandra i 10 år, hahaha.
Jag ÄLSKAR min Markus! Han masserar mina axlar och fötter i stort sett varje kväll och serverar mig kaffe när jag helt utmattad sätter mig i TV-soffan på kvällen.

Men nu ska jag in och kolla på era bloggar och...INSPIRERAS.

Kram Kram

Inka

måndag 14 september 2009

JIPPI! VI FICK HUSET

Ja, det är inte riktigt klokt detta. Att vi fick huset menar jag. Känns konstigt att just vi fick det. Men kanske lyckades jag välan charma ägarna.....på ett eller annat sätt.
Detta är ju en hyresrätt, i en hundraårig gammal skola. Hela huset består av 3 lägenheter med vardera tre våningar/familj. Här finns 5 sovrum, 2 badrum (ett med dusch och toalett & ett med badkar och toalett), vardagsrum, kök och en gästtoalett.
Kontraktet skall skrivas nästa helg, men innan dess ska även Markus titta.
Ett problem är att det är Direktel, och hur saftig blir inte den räkningen per månad då huset på 250 kvadrat skall värmas upp.

Om någon av er där ute vet hur man kan minska de kostnaderna...Låt mig få veta det snarast.

Nog om det...Här kommer bilderna.



Plan 1


Hallen i entréplan. Här kan man hänga av sig kläderna, både där vi ser på bild samt mitt emot. Golvet (från dörren till vardagsrumsöppningen) består av Klinker. Praktiskt och lättstädat.




I köket står bästisen Barbro och ler. Här blir väggarna vita och bänkar ska slipas. Tror diskamaskinen ingår.




Strax innanför ytterdörren har vi denna söta Gästtoalett




Utsikt från Köksfönstret...OBS!!! SJÖUTSIKT, hehe!




Vardagsrummet på ca 80 kvadrat, PUST! Och här ser ni de stora fönsterna på 3x2 meter (tror jag). Jag blir så knäsvag av detta vackra rum.



Här ur en annan vinkel, då man även ser en bit av Balustraden. Trägolven är enormt vackra.
Väggarna är inte målade sedan 1947 men det syns verkligen inte. Men jag kommer naturligtvis att bättra färgen.




Och från en annan vinkel där vi kan se braskaminen. Helt OK för min del!




Plan 2


Badrum 1

Badrummen var inte de finaste i huset. Men då jämför jag ju med resten, hihi. Men jag kommer att göra det så fint.




Badrum 2
Sött litet sittbadkar.




balustraden. Skinande trägolv och stor golvyta. Ni ser även trappen upp till plan 3





Så fint! Balustraden från en annan vinkel. De två fönstren längst bort tillhör det ena badrummet.




Detta blir vårt sovrum




Och Dantes rum

OBS! Alla sovrum + köket har sjöutsikt.




Utsikt från balustraden ner mot vardagsrummet. Utanför balustraden är takhöjden 5 meter.



Plan 3



Hallen på översta våningen med två burspråk...snyggt.




Och hallen ur en annan vinkel. Notera takbjälkarna!





Detta blir Kevins rum, bestämde han genast. Det blir naturligtvis andra tapeter här. Dessa möbler tillhör föregående hyresgäster och skall inte vara kvar.





Och här inne mina kära vänner ser ni Inkas Sy/pyssel/datorrum. Det finns 2 pysselplatser här inne och det är innanför dörren precis på höger- och vänster sida. Det här rummet kommer också nyttjas av gäster, då sängarna är inbyggda. Är det inte snyggt, så säg???




Och här blir Markus (min man) musikrum där han kan ha sina gitarrer, sin lilla studio och sin dator. Risken finns att här kommer det säkert en och annan konsertaffisch sättas upp. Men det är lugnt, för det blir bara hans rum.




Äh, ska vi gå ner igen?





Och denna ljuvliga sjöutsikt, får vi stå ut med, hahahaha. Inga problem.

Allt ser bra ut men det är oerhört mycket att tänka på. Vad är då haken? KATTER ÄR TOTALFÖRBJUDNA, på grund av svår kattallergi!
Så kan vi inte lösa det på bästa sätt för katterna, blir det ingen flytt. Kanske låter larvigt men våra katter, är också vår familj.

Puss och kram allihop. Love U all!

torsdag 10 september 2009

Hm...!


Kort inlägg idag men på söndag eller måndag kommer jag göra ett längre, om allt går som det ska. Vi ska nämligen titta på drömhuset på söndag klockan 12.00 (sharp). Ja, jag har sett bilder. Jag kommer inte att avslöja något nu för jag är så nervös...att mina drömmar ska grusas.
Men en sak kan jag säga om huset;

*250 kvadrat
*100 meter till sjön
*Balustrad inomhus
*3 fönster á 3x2 meter

Så kära vänner...Önska mig nu Lycka Till och håll tummarna


Kram Inka