söndag 10 maj 2009

Ingen rast - ingen ro

Ibland tar det tid mellan gångerna man gör inlägg. Jag har haft så mycket målarjobb. Sen har jag ju också varit på loppis och hittat lite smått och gott men det visar jag vid ett senare tillfälle.
Snart måste jag nästan starta en buisness, för jag märker att det är långt ifrån alla människor som älskar att måla möbler. Jag å andra sidan praktiskt taget bara älskar att göra det.
Måla, texta shabba. Vari ligger det roliga då? Jo, man kan måla medan man lyssnar på P3, eller när man tittar på TV, eller lyssnar på...Ramones, kanske eller Gösta Linderholm om man är på det humöret. Man får ett snabbt resultat och skillnaden blir så markant. Man omvandlar en ledsen men själfull möbel till en vacker "svan". Och sen kan man ju också se det som rehabilitering...om man nu behöver det.
Så här kommer några blandade bilder på...ja, vita ting av blandad genre.


Mjau mjau, kom inte och säg att jag inte passar in!


Denna gamla barnsäng fick jag av en väninna...som faktiskt tänkte slänga den. Jag passade på att ta emot den eftersom Dante tjatat om att han ville ha en soffa på sitt rum.
Och se...det fick han naturligtvis. Blev ju inte alls dumt. Men jag ska sy lite andra kuddar som ser lite roligare ut.
En gul och glad sol-klocka får lysa upp. Hm, jag har aldrig riktigt gillat den, men Dante tycker om den. Och det är det som är viktigast.
Sovplatsen...åtminstone för kramdjuren för Dante ligger hellre hos mamma och pappa och tryggheten.

Dessa har jag målat till hans rum. OBS! Motiven har jag "stulit" men så länge jag bara har målat för privat bruk räknas jag inte som "kriminell".


Denna trälåda har jag målat till ett par jag känner. De ville liksom ha den lite uppfräschad.
Så det blev den.


Här glömde jag tyvärr att ta en före-bild. Det var synd för den var sååååå gräääslig. Den var vinröd med en massa oattraktiva blomster. Målade även på nya siffror.

Ett gammalt pottskåp jag målat.Kommer ni ihåg de suddiga bilderna på denna hallmöbel? Här har jag målat upp den. Jag gjorde en research och fick veta att den var från tiden Jugend. Intressant. Den såldes i allafall omgående.
Den är så vacker, tycker jag. Höjden är 206 cm.


Jag har även lyckats få tag på en livboj. Det var kul att måla, texta och kladda på den. Dock var det lite pillrigt med repet. Det var nu jag upptäckte hur dyrt det är med rep och hur mycket det går åt.
Och för konsekvensens skull avslutar Douglas med att önska er en god vecka.
Kram på er alla goda vänner jag fått där ute. Jag vill också tacka för alla gulliga kommentarer. Det värmer ska ni veta. Ni gör min dag, bara genom att ge mig så mycket inspiration idéer och glädje.

Kram på er gullungar


Inka

12 kommentarer:

Stora och små drömmar sa...

jo man blir ju alldeles sjuk att se dina unmderbara bilder på dina fantastiska omvandlingar du skulle kunna få en tråkig sten att bli spännande kan du inte skicka lite av din skicklighet till mig så jag kan skapa något som är 1/9 av det underbara du gör ha en bra vecka kram jessica

Mamma till E sa...

Hej Inka!
Om du får för dig att sälja Dantes säng nån gång så har du en köpare här, hihi :)
Kram Carro!

LillaFlisan sa...

Förstår att dina möbler säljer som smör de blir ju inte bara vackra de blir ju så unika dessutom!

Douglas, sötnosen såååå tjusig och elegant!

Kram

Flisan

hemma hos lilla mej sa...

jag blir alldeles sjuk att se dina helt underbara saker.Du är ju bara så duktig.Tänk om jag kunde måla.Ha en skön kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

Vita små hjärtan sa...

Du kan då få till det snyggt du!!! Kram

frøken olsens drømmer sa...

Hei på deg Inka !
så mye fina saker du finner...sukk !
maler du skift på frihånd eller er det male sjablonger du bruker ?
Alltid koselig å stikke innom bloggen din ;))
kram fra meg

ängeln i vitt sa...

Hallojsan vännen!

Du är ju helt makalös människa. Hur kan du göra så allt skit ( gräsliga färger ) blir helt underbart vackert. Och texta gör du så jag bara gapar och vet inte vad jag ska säga.... njuter hos dig i fulla drag.

Kramiz / Carina

STENLYCKA sa...

Vilken pärla du är på att måla och texta förstår att du gillar att hålla i penseln.Livbojen var ju underbar. Tack för bildvisning du är superduktig!
Många kramar

Ofelias Hus sa...

Så mysigt det blev med soffan i Dantes rum!
Mina små minstingar väljer också att sova med oss...många beklagar sig över att ha barn i sängen, men jag tycker att det är urmysigt...
tids nog så vill de sova i sitt rum...

Douglas passar superbra till allt det vita!!

Kram,
Anette

Hannis sa...

Kistan,kistan!
Ahhh!Snygg!
Och hallmöbeln!Sålde du den??
Jag hade kedjat fast mig vid den!

Vänta nu...
Menar du att du faktiskt fixade nya snören på den vackra livbojen??
Jisses!
Nåväl,om någon från kustbevakningen ser den så kommer det att bli den nya flugan i sommar.
Alla livbojar längs kusten kommer att bytas ut mot dina fina=))

Kram Hannis

Barbamamatill4 sa...

Åååhhh va fint du gör!
Nu var det länge sen jag va hem på kaffe! Kommer snart .... En dag....

Försökte svara på Markus mail men det funka inte. Knäppt! Får prova igen... Hälsa annars att han mailar igen.

KRAMAR!

Lilla Provence sa...

Hej igen,
självklart att kissen ska passa in:)vad annars!!! Fast är hon inte liite för vit, kanske lite gråa slingor hi hi nä jag skojjar så klart. Blev så full i skratt när jag såg klockan i prinsens rum, ibland får dom där små liven för sig att ha de mest märkliga o fula saker i sitt rum och det är som bara att gilla läget. I alla fulla fall så sitter jag här grön av avund över allt du målat o gjort så fint....vill ha ganska så mycket av dom sakerna vill jag bara säga.
Du är bäst Inka
Kramis Sari