lördag 18 juli 2009

Grattis Kevin på myndighetsdagen.

Jag vill bara börja med att ge mig själv en utskällning. Har inte bloggat på länge nu och har inte varit inne på era bloggar heller. Än en gång måste jag ju tala om att jag INTE haft tid. Alltid får något komma i skymundan. Jag jobbar för fullt. Hela lokalen är full med möbler och en massa prytslar. Snart ska jag ha invigning och till dess har jag mycket så att göra. PUST O STÖN!

Men tro inte att jag slutat tycka om er kära vänner. Jag tänker på er...alltid nå´t, hihi. Så nu ska jag försöka lägga åtminstone en dag i veckan på att blogga.

Så fyllde Kevin 18 år, den 7 juli. Min "lilla" älskling blev myndig. Åh, som han längtat. Äntligen får man göra som man vill...! -Vad menar du? frågar jag. Vill du råna en bank, eller? Det finns poliser där ute. -Nej, så klart inte, men jag får göra som jag vill, till exempel sova över hos tjejen när jag vill. -Men det får du ju nu också. -Ja, men du vet vad jag menar, mamma. -Jo, jag vet det, lilla gubben hahaha. Och för mig, älskade son...kommer du alltid att vara mammas lilla gubbe, fast du är nästan 2 meter lång. Jag älskar dig Kevin, det vet du.




Kevin är snällast i hela världen. Han är dessutom social, har mycket humor, många vänner, älskar musik, sin dator och är en hejare på historia. Kan nästan allt om 2:a världskriget. Dessutom är han otroligt allmänbildad. Ja, jag får skryta om min älskling.



Kevin får alltid beställa sin födelsedagsfrukost. När han var liten gjorde jag alltid 2 smörgåsar formade som hjärtan till honom. När han blev äldre ville han ha blåbärssoppa, nyponsoppa och scones med ost. I år ville han ha en baguett med ost, en Yoggi Jalla och ett glas saft. Och han ville absolut inte bli väckt innan klockan 11.00. (Han vann förresten 100:- på trisslotten)



Det kom 20 födelsedagsgäster (familj och släkt) och här bjöds det på Tacopaj och Kyckling/baconpaj med sallad. Tårtorna hade mannen gjort.






Och så öppnades presenter. Mest pengar, halsband och armband (pansar). Han blev så glad. Det blev en skaplig summa pengar, så dagen efter beställde han och flickvännen en resa till Rhodos. De åker i mitten på augusti.
Bredvid sitter Sara och Alice (Kevins halvsyster. Titta så söt hon är det lilla trollet)



Pengarna räckte även till den efterlängtade tatueringen. Kevins initialer.


****************************************************************************



Jag har också varit på Gripsholms slott i Mariefred med min väninna Carina. Det var stekhett ute, så det var skönt att komma in i det svala slottet. Mest förväntansfull var jag över vägg- och grisaillemålningarna. Kolla bara, vilket vackert rum.




Hualigen, så fint.





Alltså, kungar och andra adligheter var inte direkt vackert porträtterade. Nästan alla hade avlånga ansikten, spetsiga näsor och klotögon. Undrade om de var inavel, så jag frågade en guide, som berättade att det viktigaste för kungligheterna var inte att framstå som vackra utan deras rikedom (smycken, pälsar mm).





Men jag tyckte i allafall att konstnärerna kunde varit lite snällare i allafall. Om de ändå lade ner så mycket tid på statusdetaljerna kunde de även lagt ner tid på att framställa de som de såg ut...? HM. Karl XII såg alldeles ranglig och aningens bakfull ut. Och på någon målning stod den rufsiga kalufsen rakt upp. Carina och jag försökte att inte skratta så högt. Jag var glad att jag hade kissat innan annars vet jag inte vad som hade hänt.




Men hur som haver var det en mycket trevlig dag. Och efter slottsbesöket satt vi just här och avnjöt vår medhavda fika. Underbart helt enkelt. Och solen sken.



************************************************************************



Klasiska Hem & Antik kom i lådan och jag blev lika glad som jag alltid blir då mina magasin dimper ned i brevlådan. Men särskilt glad blev jag denna gång, för kolla nästa bild...




...Guuud, vad snyggt. Jag måste måla något liknande på mina väggar. Antingen i vardagsrummet, eller i sovrummet. Men jag kommer ändra lite på färger och mönster. Är det inte vackert, så säg?





Allt i Hemmet har jag sagt upp precis. Man kan ju inte prenumerera på hur många tidningar som helst...även om jag skulle vilja.




Min favorittidning damp också ner i lådan. Helt underbart.




Det var allt för idag, eller för i natt snarare. Nu måste jag gå och lägga mig, innan jag somnar vid tangentbordet. I morgon skall jag gå in till er alla mina älskade vänner.

Ha det så bra raringar


Kram Inka

10 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Åh här kommer vi att fira familjens första 18-åring om ganska precis ett år....vilken underbar dag sonen fick!
Gripsholm är helt underbart!
Åh då är Vackre hjem på G till butikerna snart också, fjärde numret av "Magasinet" kommer snart också ut, längtar som bara den....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Vita små hjärtan sa...

Härlig dag för födelsedagsbarnet! Underbara bilder från Gripsholm!
Kram Agnetha

Lallis - liv och leverne sa...

Åh, grattis till 18-åringen!:)
Underbara bilder vännen.
Stor kram Lallis

Anonym sa...

Hejsan Inka,
Härligt att läsa om 18-åringen, min blev ju 18 i december så visst är det en speciell känsla.
Vackert i slottet,ska nog besökas någongång,
Mycket fint du målar och fixar, hittade dej på blocket också där även jag säljer detsamma som du ungefär, ett härligt intresse eller hur? Ha en fortsatt skön sommar på dej
Sanne

Else´s Bod sa...

Så fin blogg du har! Jag lägger till dig i min lista så jag inte tappar bort dig!
Ha det bäst!
Lisa.

Hannis sa...

Grattis till Kevin!
Snygg tatuering!

Inte behöver du skälla på dig själv!
Kan tänka mig att du har fullt upp med butiken!

Fina bilder från slottet.
Själv har jag varit i Nora och blivit kär, i staden alltså=))
Massor av loppisar,fin miljö och nattbad.

Kram Hannis

hemma hos lilla mej sa...

Vilken mysig dag för födelsedagsbarnet .Fina bilder från Gripsholms.1000 tack för din gulliga kommentar hos mej.Ha en mysig måndag kramizar ~~~~RITA~~~~.

Mamma till E sa...

Hihi var precis och köpte den ena sängen som jag antar att du menade på Blocket :) Äntligen!

Ja det ar synd att vi inte kunde komma när Kevin fyllde år, den där förkylningen är envis och sitter i än, fast det är bättre förstås.

Vad roligt med invigning, då måste vi komma å titta!!!
Kramar Carro

Randi sa...

Heisann Inka!
Tusen tusen takk for super fin helsing frå deg,det var kjempe kosligt og kjekt!!
Å ikkje minst at du er norsk,å kjem frå Kr.sund,det var knall gøy!!
Eg bur midt i mellom Molde og Ålesund,1 time å reise til begge plasser:)Så Kr.sund veit eg godt kor det er ja,ikkje langt dit heller:))Artigt du skal dit på ferie da!Når skal du dit da,snart? Oss reiser til Sverige ein av dei første dagane no,til Lidkøping først:))Har vore der mange ganger før.Har ein gut 13 år her som bestemmer reiseruta:)))Men du bur nok langt derfrå du??
Å du,store for ein fin blogg og heim du har,å så flink da,her er masse eg kunne tenkt meg.Er så ute etter eit litt stort gammalt glass skap eg,er vansklegt å finne her i Norge,å ikkje minst er dei kjempe dyre!!!
Å ja,den guten din må du passe godt på for jentene,han var super søt!Grattis med 18 års dagen hans!
Håper du skjønner skrifta mi,Nynorsk her:)))
Da får oss "snakkast"håper eg!!
Håper det slutter å regne til du skal til Kr.sund!!
Ha eein fortsatt fin dag Inka!
KRAM frå meg,Randi:)

Stina sa...

Här var det mycket fint och mysigt.:-)