tisdag 9 februari 2010

Måla, måla, måla...what else???

Hej, alla raringar där ute...både här i Sverige och alla sötnosar i mitt hemland Norge.

Nu är det åter dags för Melodifestivalen igen. Som alla vet vann ju söta Alexander Rybak förra året. Han var enligt min mening bäst. Hoppas verkligen att Sverige kommer igen. De senaste åren har vi ju legat och skvalpat i bottenskiktet. Men jag har inget hopp i år heller. Att vi är världens tredje största musikexportör spelar ingen som helst roll när det nalkas Eurovision Song Contest minsann. För då har ju hela Europa sitt att säga och smaken är ju som baken, klyvd hahahaha.

Apropå inlägg man gör har jag bestämt mig för att i nuläget kommer jag inte lägga in så ofta. Jag känner som så många andra bloggare att kreativiteten ibland tryter. Då är det bättre att ha längre uppehåll mellan inläggen...än tröttna helt.

Men nog om det. Vad har jag haft för mig i det sista? Någon som kan gissa? Målat? JA, alldeles rätt. Var det någon som blev förvånad eller???






Målade en kvinna från 1700-talet på mittendelen av skänken.



...som vandrar i parken med lite litteratur. Kanske ett kärleksbrev från sin älskade.



Ett pottskåp i maritim stil, med kompassros och allt. Texten "Nous Naviguons!" betyder "Vi seglar!"




...som man kan dekorera med allehanda vackra tyger och ting




En hylla...



...och en till. Med en fransk lilja





Denna bild är något otydlig men som ni kan se ar bordet grönt innan...det blev vitt, shabbat och textat.




Ett gediget skåp som nu bor på fashionabla Östermalm i Stockholm...där det naturligtvis passar bäst. Ett sådant skåp gör sig inte lika bra under lågt tak, hihi.




Dessa två karmstolar var det nästan ett år sen jag målade. Men jag tycker de är så ljuvliga. De var rosa innan. Sen blev de vitaste vita och efter att symaskinen gjort sitt skulle de passa bra på vilka slott eller herresäten som helst. Men de bor nu i Katrineholm, hemma hos Bibi och Stefan. Deras initialer har jag målat dit, som emblem. För övrigt trivs de i K-Holm.


Ja, det var allt för idag. I helgen ska jag åka iväg och hämta två gamla fina skåp. Längtar att få sätta tänderna i dem...nja, åtminstone penseln.
Och kära bloggvänner, mina trogna vänner. Ni vet att jag älskar er va? Ja, av hela mitt hjärta faktiskt. Även om vi inte träffats fysiskt. Ta nu väl hand om varandra och håll ut vintern, för snart kommer den...våren! Bloggträff, i sommar???


Bamsekram


Inka

21 kommentarer:

sylvia sa...

hei Inka.
nydelige bilder fra deg,herlig å du har malt å tekstet på møbler,vakkert ,du er såå flink.
har du hørt Didrik som vant MGP den norske finale i år?
han synger som josh gorban,ååå jeg elsker sånn musikk å stemmeprakt..
så enig med du..bedre med mindre innlgg enn ingen,stå på,elsker dine innlegg ,
klem fra sylvia

Blåbär och Mjölk sa...

Hej Inka!
Jag brukar titta in till dig titt som tätt.. jag älskar dina inlägg och din kreativitet! Och du är ju så duktig på att måla och texta!!!
Jag hoppas att du stannar kvar här ute i bloggvärden. En längre paus behöver de flesta då och då. Livet kommer liksom imellan. Och man måste ladda om batterierna. Glesa inlägg blir toppen!!! :)) Bara du finns kvar.

Såg din kompassros och blev helt rödblommig och upprymd. Jag har sökt sååå länge efter just en sådan kompassros. Men inte funnit någon. Är det helt fel av mig att fråga om du kan hjälpa mig med det?
Har du kanske en mall av rosen? Kan jag på något vis få ta del av den tro? Jag kan betala dig! Vet du vart jag kan få tag på en likadan kompassros annars? Många frågor..och visst skämms jag lite för att jag frågar. Men blir man kär i en sak så blir man. Och jag tycker att jag måste ta chansen när jag har den framför näsan. :)

Nu är klockan över midnatt och det är dags att gå och sova.

Jag önskar dig fina dagar, så hoppas jag på svar sedan ;)

Kramen / Åsa

Hannis sa...

Klart att du ska göra inlägg när du känner för det!
Annars försvinner liksom det roliga=))

Wiii!Du är en mästare!
Så är det bara.
Behöver inte tjata om det, det räcker med att kolla på det du skapar så vet man.

Jag går på sparlåga...
Har inte målat på vad som känns som en evighet.
Kan bero på att jag i väntan på loppissäsongens start har rensat ut i princip allt jag inte kommer att använda.
Det krävdes enorma krafter för att övertala mig själv att göra mig av med saker*garvar rått*

Blir glad när du dyker upp vet du!

Kram Hannis

Ett Vitare Hem sa...

Åh du är ju helt otrolig så mycket fint!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Mariah sa...

Hej, Jag är inne på din sida titt som tätt och får en massa inspiration, läste ett inlägg av Åsas blåbär och mjölk, och skall ställa samma fråga.. kompassrosen, vad har du hittat den eller som hon sa, har du en mall osv... Betalat gärna med för en kopia!

hoppas på svar..

Fortsätt att göra det du gör, det sätter glädje i hjärtat.

Mvh Mariah

Anneli sa...

Här målas det vill jag lova, mycket och mycket mer...
jag är inne i stick och virk period just nu och längtar till våren när betongblandaren får komma fram...
visst måste man vila från inläggen ibland, jag skulle aldrig kunna hinna med och lägga in varje dag som många gör, ibland har det gått nästan 2 veckor innan det kommer in nånting, men man gör ju det för sig själv, för att det är kul...
Går det bra på snickeriet?
Kramar
annelie

liven sa...

Så flotte saker du viser da!!!
nydelig med disse tekstene :o)

Ha det bra!!

Blåbär och Mjölk sa...

Hej Inka!
Tack så mycket i alla fall. :) Jag får googla om rosen och se vilka bilder som dyker upp! Men din bild var så snygg tycker jag. Hoppas jag finner den eller något liknande.
Ang min hattaskar, så är de köpta på Linboa här i staden jag bor. Härnösand. Jag köpte tyvärr de sista. Och hon skall inte ta hem flera. Där av att jag efterlyser dem, på min sida! :) Dessa askar har redan motiv på sig. Jag finner dem inte någonstans. Men om jag fann vanliga helvita så kanske jag skulle kunna skriva ut ett motiv och klistra på själv. Så jag hoppas på att någon här ute i bloggvärlden skall kunna komma med några upplysningar om vart jag skulle kunna få tag på några vita hattaskar...

Önskar dig fina dagar... Kram / Åsa.

Vita små hjärtan sa...

Men sååå vackert! Å vad du är duktig med penseln!
Kram Agnetha

mysiga heestrand sa...

Hej!
Så vackert du textar på möbler. Du har så många fina bilder och en sådan fin´blogg.
Tack för hälsningen. Du undrade över min lampa. Skärmen har jag köpt på marknaden i Nice och lampfoten sålde vi i vår butik förra sommaren.
Kram Marita i Heestrand

Rut och Signe sa...

Jösses kvinna vilket ös du har på att skapa vackra möbler med dekor. Jo, det var Ramdalsskolan - så klart, höhö. Men min bästa vänninga gick på Frösäng och hette då Ingrid Törnström på den tiden. Hon finns idag inte i livet men jag tror att du kände till henne. Angående rum i trädgården är den absolut inte för liten. Herregud, ett vardagsrum ligger ju normalt på denna storlek och där skapar man sig både läshörna, matdel och tv-delen. Så, det är bara att tänka så i sin trädgård också. Man skapar de rummen som man önskar och där man trivs att sitta kan du bygga väggar runt om med pergola och växter utan större kostnader. Lycka till! Kram Marie

gamla skolan sa...

Så fina saker du målar ! Du är ju jätteduktig ! Mycket fint ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Inka.
Jaha,har bloggtorkan drabbat dej också litegrand.Men det är somt du säger,bättre att göra inlägg lite mer sällan.
Så mycker fint du har målat.Fantastiska saker.Bordet bara älskar jag och så fina hyllor.
Är själv på jakt efter ett skåp,få se om jag har turen att hitta ett.
Hoppas du får en härlig helg
Kram Anette

oumberligating sa...

Vad gäller egentligen för "oskrivna regler" när man bloggar! Självklart så måste man visa respekt och uppföra sig ordentligt när man skriver i någons kommentarsfält som jag gör nu!
Men och det är ett stort men, får man göra som jag gör nu? Att skriva en rad och bara ställa två enkla frågor? Hur mycket Disco är du? Och minns någon Falco? Ja, jag vet inte om man skulle kunna betrakta det som oetiskt eller kanske det verkar konstig? Ja, det var många frågor på en gång, har jag själv några svar? Ja, kanske några! Just nu är det sådan stiltje på min blogg så jag undrar om alla tittar på TV istället för att använda detta underbara medie! Ja, vem är jag då som skriver dessa rader, är faktiskt inte riktigt säker men jag går under tilltalsnamnet Peter Olofsson och har en blogg som heter Oumberliga Bloggen, eller rättare sagt Oumberligating fast just nu ikväll klockan 23 när dessa rader skrivs så är det Nostalgi 80-tals Disco hos mig!
Verkar det konstigt eller oroande? Det får du avgöra själv! Oumberlige Peter var inne här och läste lite och tittade sig omkring och gillade det han "såg"! Kanske har den här människan något att tillföra min blogg eller jag något att tillföra denna blogg, hmmm....det vet man som sagt inte förrän man provat!
Snart nytt dygn så jag passar på att önska en trevlig helg!
Mvh ifrån Oumberlige Peter!

Else´s Bod sa...

Hej söta! Vad duktig du är helt otroligt!! jag har länge väntat på en uppdatering från dig!! hihi
Ringarna ha jag gjort sj... så simpla att göra så det är ju nästan skrattretande! *ler*
Ha en super helg så hörs vi snart!!
Kram!
Lisa.

Unknown sa...

Hej!
Är ofta inne på din blogg och blir alltid väldigt inspirerad. Beundrar dina fina möbler. Får jag vara nyfiken och fråga dig hur du gör alla dessa vackra texter? Använder du mallar? Har du någon speciell teknik när du t.ex gör rund text på bordsskiva?
Hälsningar från Liselotte

LillaFlisan sa...

Och jag äslak dig min rara Inka!!!

Vi är allt bra lika vi!

Fast just nu hoppas jag att du INTE är lik mig för denna bloggtorka är inte kul.
Jag har helt tappat sugen just nu faktiskt.
MEN det är ju fortfarande lika kul att besöka andras bloggar förstås.....

Ha det gott och ett extra litet vitt hjärta till dig från mig i morgon!

Puss

Flisan

LillaFlisan sa...

Jag ÄLSKAR dig (och inget annat dyslektiskt mumbo,hehehehe)

lovefriidrott sa...

Hej Min Kära Goa Inka:)

Det gör absolut ingenting om du inte har inlägg så ofta,,,,bara du är kvar. Jag tycker precis som du att ibland så har man inget att skriva:(
och så tar det väldigt mycket tid,,,tyvärr för d är ju så kul att hälsa på er alla.

VILKA FANTASTISKA saker du målat igen,,,du är så duktig:) tänk om man kunde bo lite närmre:)

Visst var han bäst, Ryback utan tvivel o söt som en karra:)
I dagens inlägg har jag satt in fasters favvo och min gudson som sjunger,,,gå in o kika när du har tid.

Hoppas du haft en fin alla hjärtans dag m massor av kärlek:) Det hade jag<3

Ha d gott min goaste Inka

Kram Sari

ps har du facebook?

Milas Rum sa...

Ja precis, What else!?!?
Ha en skön onsdag!

LillaFlisan sa...

Hello darling!!!

Hoppas att du har det gott i snöyran...(tänk att det aldrig tar slut!) Men du med ditt norska blod tycker säker att detta bara är en helt vanligt vargavinter, hehehe!

Såg att du undrade över mina videkissar och som det flesta av mina blommor här hemma så är de äkta fejk. (har ju mina maffiosokatter som tuggar sönder allt som växter Utom just det dyrt inköpta kattgräset.

Ja, du vet ju hur det kan vara med de fyrbenta raringarna.

Ha det gott!

Kram

Flisan