fredag 23 april 2010

Douglas och fågel - torkställning och skiss

Hej alla såta vänner där ute.

Först vill jag be om ursäkt för att jag inte hunnit kommentera era bloggar i den utsträckning jag velat. Men är något stressad i nuläget, av förklarliga skäl. Men ni ska veta att jag ändå är inne och läser och "snor" idéer från er.
Ja, nu börjar det dra ihop sig. Flyttkartongerna breder ut sig i hallen, både packade och opackade. Inte nog med att vi ska flytta, vi har så mycket annat att göra också.





En bild från förra sommaren när Douglas kom hem med denna stackars lilla "birdi". Man kan tydligt se rovdjuret i Douglas ögon.





Och en sån här vacker torkställning håller jag på att bygga nu. Den blir nog inte exakt likadan men liknande. Ganska enkel att bygga. Det är bara de fina snickerigavlarna som är lite plottriga. Men är den inte vacker så säg? (Bilden lånad från nätet)




Denna är en annan men går i samma stil. (Bilden lånad från nätet)




Och så var det illustrationsjobben i London jag håller på med. Detta är första skissen på Belinda. Deadline, nästa vecka.




Ja, det blev inte så mycket mer denna gång. Har fullt upp nu men det går bra. Solen skiner äntligen. Idag har vi ledigt så vi kommer att köra ut lite grejer till nya adressen.

Kram på er


Inka

tisdag 13 april 2010

Inför FLYTTEN

Ja, kära vänner. Utan er och era vackra bloggar skulle jag nog knappast haft någon inspiration. Ni är underbara. As simple as that.

Nu är det bara en månad kvar tills vi flyttar, men i tanken har jag redan gjort det.
I morgon ska vi signera vårt nya kontrakt...JIPPI JIPPI JIPPI!!!
Jag planerar, spekulerar, skissar, mäter och tillverkar. Jag spenderar timme ut och timme in med att kolla era bloggar, att läsa alla mina inredningsmagasin om och om igen, medan pennan glöder av alla anteckningar och ritningar jag gör. Där emellan jobbar jag, sköter markservicen här hemma och engagerar mig i familjens intressen och går på snickarkurs.
Men vad gör det, när solen kastar in sina varma strålar genom mitt skitiga köksfönster? Och jag drömmer mig bort till det nya huset.


Det här lilla bordet för det lilla köket såg ut så här...








innan min pensel attackerade det fortast möjligt.




"Det lilla köket"








Ett av två månbord jag målat.



Dessa fina krokar hittade jag på Överskottsbolaget. De ska pryda sin plats i nya hemmet.





PLANERANDE AV FLYTT...och allt jag SKA göra.


Här har jag markerat, med maskeringstejp alla sidor i mitt favoritmagasin som jag ska göra.



I min noteringsbok har jag tejpat fast bilder på saker jag ska snickra ihop.



Nästa projekt - den romantiska torkställningen - Prio. 1



Och anteckningar fattas ej, minsann!



SNICKARKURSEN



Först tillverkade jag detta bestickställ, men blev inte nöjd. Dels för att jag gjorde det i spånskiveträ och dels för att det blev för lågt, enligt min mening.




Så då gjorde jag detta i stället. Av limskiveträ. Sedan byggde jag det högre än det förra. Jag ska ha det ena i köket och det andra i vardagsrummet.





Några bokstäver jag gjort



En skylt till Dantes rum



Och en Välkommenskylt. OBS! Har klonat bort området och vårt efternamn av förklarliga skäl.





Hittade ett fint nyckelskåp på loppis, som jag målade en nyckel på.




Denna fina ask blev min för en tjuga. Den var brun innan. Nu är den...ja, vit (som synes)!




Älskar balladen (episteln), Märk hur vår skugga (Bellman) tolkad av Imperiet. Kanske får den fyllas med ved i nya hemmet.







Och så har jag fått ett uppdrag från London , då jag ska göra 6 porträtt av chefen och några journalister. Porträtten skall vara som en byline (signaturbild) till deras artiklar. Ärofyllt uppdrag måste jag säga. Detta är den första skissen. Blir nog bra efter en del småjusteringar.



Ja, då får allt vara sagt för denna gång mina vänner. Nu ska jag göra järpar i ugn, så vi inte svälter, hahahaha.


Kram på er alla kära vänner. Nu kan ni byta vinter- mot vårjackan.


Inka